NESNELERİN İNTERNETİ NEDİR
NESNELERİN İNTERNETİ NEDİR
Nesne İnterneti nedir? Nasıl çalışır?

Nesnelerin İnterneti Nasıl Çalışır?

Nesnelerin interneti Nedir | Nesnelerin interneti Nasıl Çalışır

Nesnelerin interneti nasıl çalışır bu teknolojiyle tanışan kullanıcıların öğrenmek istedikleri bir konudur. Öncelikli olarak bir nesnelerin interneti (Internet of Things, IoT) sisteminin hızlı ve güvenli biçimde işleyebilmesi için dört tane bileşen gereklidir. Bunlar senyörler ya da cihazlar, bağlanabilirdik, kullanıcı ara yüzü ve veri işleme olarak sıralanabilir. 

Herhangi bir nesnelerin interneti platformu, bir çeşit bağlantı vasıtasıyla bulutla irtibata geçen sensor ve cihazlardan meydana gelmektedir. Bu sürecin başlangıcında cihazlar etrafındaki bilgileri toplar.

Daha sonra ise elde edilen datalar bulut sistemine gönderilmektedir. Bunu yapmak için pek çok yöntem bulunmaktadır. Bilgiler bulut sistemine ulaştığında, ilgili yazılım bilgiler özelinde işlemle yaparak verileri işlemeye başlar. 

Bunun akabinde nesnelerin interneti sistemi, harekete geçmek için bir karara varır. Söz konusu cihazlar, yaptıkları işlerin çoğunu herhangi gerçek bir kullanıcıya gereksinim duymadan gerçekleştirebilir. Fakat elbette ki gereken durumlarda kullanıcılar nesnelerin interneti sistemlerine müdahalede bulunabilir. Sonuçta herhangi olası bir problemle karşılaşıldığında, bir uzmanın bu soruna el atması gerekir.


Nesnelerin İnternetinin Tarihçesi

Nesnelerin internetinin tarihçesi çok fazla değildir. Yaklaşık olarak30 yıllık bir tarihe sahip olan nesnelerin interneti, İngiltere’de ortaya çıkmıştır. Dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olarak kabul edilen Cambridge Üniversitesi’nde görev yapan bir grup akademisyen bu sistemin kurucusudur. Ortaya çıkış yöntemini öğrenen neredeyse herkesi şaşkınlığa uğratan nesnelerin interneti, bir kahve makinesinden yola çıkarak bulunmuştur.

Üniversitenin yerleşkesindeki her akademisyen bu kahve makinesine aynı rahatlıkla erişemediği için daha kolay piryol icat edilmiş. Söz konusu kahve makinesine uzak olan biri de bulunan sistemle birlikte makinenin kahve vermeye müsait olup olmadığını gördüğü bir yöntem bulunmuş. Bu yerleşkede doğan nesnelerin interneti, günümüzde pek çok alana yayılmıştır.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları