Siber Tehdit Nasıl Ölçülür
Siber Tehdit Nasıl Ölçülür
Siber Tehdit Nasıl anlaşılır? Siber Tehdit Türleri Nelerdir?

Siber Tehdit Nasıl Ölçülür?

Siber Tehdit Nasıl Ölçülür?

Siber tehdit nasıl ölçülür dendiğinde akla gelen ilk suçlar kredi kartı ya da sistem engellemelerdir. Bunların ölçümü konusunda bazı program ve planlamalardan yararlanılabiliyor. Aynı zamanda tehdit istihbaratları da bulunuyor.  Fakat bu istihbaratların çalışabilmesi için insanların da yardımının olması gerekiyor. Süreçler insanlar sayesinde sağlıklı bir şekilde ilerleyebiliyor. İlk olarak insanların bilgilendirilmeleri ve butonu hakkında bazı bilgilere sahip olmaları gerekiyor. Siber suçlar konusunda insanların kötü tecrübeleri olmadan onları bilinçlendirmek en önemli tedbirlerden biridir.  İnsanları bilinçlendirdikten sonra süreçler konusunda ise işlem yapılmaya başlanmalıdır. Uzmanlar gerekli adımları atmalı ve tedbirleri almalıdır. İşi sadece teknolojiye bırakmak doğru bir adım olmayabilir. Fakat teknoloji doğru kullanılmalıdır ki bu sorunları çözebilsin.



Siber Tehdit İstihbaratları

Siber tehdit istihbaratları dört tipten oluşur. Taktik tip, teknik tip, operasyon el ve stratejik tip olmak üzere bu dört istihbarattan oluşur. Taktik tip, saldırgan bireylerin kullandığı alet ve yöntemlere bakarak bu bilgileri nasıl kullandığını inceler. Bu şekilde farklı bağlantılar kurarak insanların zararlı amaçlar için kullanıp kullanmadığını da ölçer. Teknik tip, zararlı yazılım ve çeşitlerini araştırarak herhangi bir tehdit unsuru olabilecek olay var mı buna bakar. Operasyon el tip, farklı saldırılara önlemler almaya çalışır. Bu gibi olayların olmaması için neler yapılabileceğini de göz önüne alır.  Bunlar üzerinde çalışarak farklı yöntemler de geliştirir.


 

Stratejik tip, zararlı organizasyonları inceleyerek zayıf noktaları güçlendirmeye çalışır. Farklı bir açık bularak buralardan sistemlere sızmaya çalışan hackerleri durdurmak için açıkları kapatmaya uğraşır. Bu şekilde yapılan çalışmalar doğrultusunda istihbaratlar güçlü bir şekilde çalışmaya devam eder.  Siber tehditleri önlemek için birçok önlem alırlar. Siber güvenlik hijyeni sağlamaya çalışırlar. Önceden oluşabilecek tehditleri görerek oluşmasını engellerler. Siber tehdit istihbaratı maliyetli olmasına karşın her kurumun kullanması gereken bir programdır.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları