iPhone TELEFONUN PİL ÖMRÜNÜ UZATMAK
iPhone TELEFONUN PİL ÖMRÜNÜ UZATMAK
Birçok telefon kullanıcısı bir ağızdan aynı soruyu sorup tartışmakta: Telefonumun pil ömrünü nasıl uzatabilirim? İphone pil ömrü nasıl uzatılır? İphone şarjı nasıl daha uzun süre gider? Bu konuda yaptığımız araştırmalar sonucu aşağıda yazacaklarımızı gördük.

Pilindayanma süresi, aygıtınızın bir sonraki şarja kadar çalışmaya devam ettiğisüredir.  Pilin ömrü ise, pilinizindeğiştirilmesi gereken zamana kadar geçen süre anlamına gelmektedir.

İphone telefonumun bataryası nasıl daha uzun süre gider, iphone telefonumun pili nasıl daha uzun süre gider diyorsanız bu yazımızız tam sizlere göre.

Özellikle öğrenciler ve çalışanlar tarafından büyük bir sorun halinegelen bu durum her ne kadar önemsiz gibi görünse de günümüz için önemi çokbüyüktür. Çünkü insanlar sosyal medya hesaplarına(Facebook, Twitter) veiletişim uygulamalarına(Instagram, Whatsapp) bağlı kalmak istiyorlar. Gerekkişisel paylaşımlar yapıyor, gerekse haberleri, ülke ve dünya genelinde takipetmek istiyorlar. Ayrıca iletişim açısından hem yazılı hem sesli hem degörüntülü olarak olanak tanıyan uygulama ve siteler de çok etkilidir ceptelefonlarının uzun süre kullanılmasında. Bu nedenle şarj problemi İphonetelefonların işletim sistemi olan İOS ve birçok uygulamayı da içindebarındırmasından dolayı, İphone telefonlarda fazla enerji yükü söz konusudur.

Peki, İphonecep telefonu pil ömrü nasıl uzatılır?

İphone telefonumun şarjının hemen bitmemesininasıl sağlarım?

            İlk önce kullanıcıların teknik ve fizikselolarak dikkat etmeleri gereken birkaç hususu maddeler halinde sıralayalım.
        

         -Her zaman iphone telefonunuza en güncel yazılımlarıyükleyin.

         -İphone telefonunuzu aşırı sıcak ortamlardayken veya çokısınması halinde yoğun bir şekilde kullanmayın.(38 derece üstünde yoğunkullanılması pil ömrünü kısaltmakta.)

         -Telefon şarj edilirken kullanmaya ara verin.

         -Düşük güç modu(Enerji tasarrufu) aktif olarakkullanılmalıdır.

         -Otomatik parlaklığı açın.

         -Ekran parlaklığını düşürün. Gerekli olmadığı sürece en üstseviyeye getirmeyin.

         -Ekranınızda hareketli wallpaper(Duvar Kağıtları) kullanmamayıtercih edin.

         -Bluetooth ve veri bağlantıları kullanılmadığı sürece kapalıtutulmalıdır.

         -Konum servisleri, gerekli uygulamalar kullanılmadığı sürecekapalı olmalıdır.

         -İphone e-mail kutunuzun otomatik yenilemesini 45 dk’dandaha uzun tutun.

         -Otomatik kilitlenme ve ekran parlaklığı kilidini en azseviyede tutun.

         -Kullanmadığınız veya gereksiz uygulamaları telefonunuzdansilin.

         -Cep telefonunuzdan sürekli olarak müzik dinlemeyi veekolayzır kullanımını aza indirin. Sürekli müzik dinlemek iphone ceptelefonlarında pil ömrü/şarj için olumsuzdur.

         -Son olarak en önemlisi, kullandığınız veya kullanacağınızuygulamaların işlevlerini ve gereksinimlerini iyi bir şekilde araştırdıktansonra telefonunuza yükleyin. Bu şekilde, pil ömrünü uzatmakla birlikte, güvenlikihlallerini de göz ardı etmemiş olursunuz.

 

İphone 5 ve İphone 6 pilömrü uzatmak ve şarj süresini uzatmak için yapılabilecekler bunlardır. Gerekliolmadığı sürece telefonumuzdaki uygulamaları kapatmak veya kullanılmıyorsauygulamaları silmek bunların başında gelmektedir. İphone pile zarar verenuygulamalardan birine örnek verecek olursak flaşı uygulamasıdır. Aramageldiğinde, mesaj geldiğinde yanıp sönen kamera flaşı pil ömrünü ciddi seviyededüşürmektedir. Bir sonraki yazımızda, iphone için zararlı olan uygulamalardanbahsetmiş olacağız.

Belirtilen yollarınnasıl yapılacağını bilmiyorsanız konunun en altındaki yorum kısmınayazabilirsiniz. Bitmeyen şarjlı ve bol enerjili günler dileriz.

Güneşi esirgemiyorsa gökyüzü, birileri bedelini ödediği içindir.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları