NESNELERİN İNTERNETİ FAYDALARI
NESNELERİN İNTERNETİ FAYDALARI
Nelerin İnterneti Nasıl Çalışır? Nelerin İnterneti Faydaları nelerdir? Nelerin İnterneti öğrenme aşamaları.

Nesnelerin İnternetinin Faydaları

Nesnelerin İnternetinin Faydaları

Nesnelerin internetinin faydaları oldukça çeşitlidir. Bu sistemi kullanan ya da kullanmaya başlayacak kurumların deneyimleyeceği pek çok yarar bulunmaktadır. Öncelikli olarak kurumlar ya da şirketler nesnelerin interneti(IoT) sayesinde genel iş süreçlerini izleme şansına sahip olmaktadır. Bu süreçleri takip eden kurumlar bir yandan müşterilerinin takdirini kazanma kamacıyla onların deneyimlerini geliştirebilmektedir. Bunun yanı sıra nesnelerin internetinin bir diğer faydası, zamandan ve paradan yana elde edilen tasarruftur.

Sayılan avantajların yanı sıra, erişim mümkün olduğundan çalışan verimliliğini de artırmak mümkündür. Gelişen teknolojiyle birlikte piyasaya entegre olmak bir kurumun olmazsa olmazıdır. Nesnelerin interneti tam da bu noktada iş modellerini entegre etmek ya da uyarlamak noktasında kurumlara yardımcı olmaktadır. Edinilen deneyimler ve izlenen süreçlerle birlikte daha iyi iş kararları veren şirketler, dolayısıyla daha fazla kazanç elde etme şansına da erişmiş olurlar.


Nesnelerin İnternetinin Ülkemizdeki Konumu

Nesnelerin internetinin ülkemizdeki konumu hakkında pek çok vatandaş sorular sormaktadır. Nispeten yakın bir tarihte bulunan nesnelerin interneti sistemi peyderpey Türkiye’de de varlık göstermeye başlamıştır. Bu anlamda ülkemizde bazı bilindik markalar bulunmaktadır. Bu firmalar aracılığıyla şirketler nesnelerin interneti (IoT) sistemine geçiş yapabilmektedirler. İlgili şirketlerin sağladığı avantajlar dahilinde, evdeki ya da işyerindeki bütün uzaktan kumadalar, yetkili akıllı cihazlar tarafından kontrol edilebilir.

Türkiye’deki nesnelerin interneti sisteminde özelindeki çalışmaların büyük bir kısmı Arçelik, IVEN gibi firmalar tarafından yapılmaktadır. Dünyanın daha fazla ilgi göstermeye başladığı nesnelerin interneti sistemine ülkemizdeki rağbet de giderek artmaktadır. Pek çok şirket bu konuda eğitimler alarak iş modellerini yeniden tasarlamayı düşünmektedir. Gelişen teknolojiye ayak uydurmak ve piyasada söz sahibi olmak için atılan bu adımlar, şirketleri ileri taşımayı sağlar.

Nesnelerin interneti 2021 konusundaki çalışmalarımıza devam edeceğiz.

 

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları