SIGNAL UYGULAMASI HAKKINDA
SIGNAL UYGULAMASI HAKKINDA
Signal Uygulaması Kullanımı

Son günlerde adını sıkça duyduğumuz anlık haberleşme uygulaması olan “Signal” sağladığı güvenlik önlemleri sayesinde adını üst sıralara taşımayı başardı. Signal Messenger LLC ve Signal Vakfı tarafından geliştirilen açık kaynaklı bir uygulamadır. Sesli ve görüntülü görüşme , dosya alış verişi , sesli mesaj gönderme , grup oluşturma gibi özelliklere sahiptir. Özellikle Whatsapp’ın yapmış olduğu “Kullanıcı Verilerinin Paylaşımı” hakkındaki açıklaması ve güncellemesi sonucu ,kullanıcılar güvenli program aramaya başladılar. Elon Musk’ın Twitter üzerinden yapmış olduğu açıklamada ise Signal kullanın demesi uygulamayı App Store ve Google Play Store üzerinde ilk 5 sıraya taşımış oldu. 

Kişilerin şifrenelerek sunucularında tutulmaması , gönderilen  ve alınan dosyaların şifrelenmesi , yazışmaların ve yazışma yedeklerinin şifrelenmesi Signal uygulamasını popüler kılan özelliklerin başında geliyor. 

Bu konuda kullanıcılar kendi tercihlerini kendi araştırmaları doğrultusunda içlerine nasıl siniyorsa yapıyorlar ancak tam olarak konuya hakim içerik bulamadıkları için biz bu konudaki en güncel bilgileri iletmeye devam edeceğiz. Okuduğunuz için teşekkür ederiz.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları