okunma
Türkiye lens solüsyonlarını her yıl dışarıdan alan ülkemiz için 120 milyon dolarlık bir dış ticaret açığı oluşturuyordu. Bundan yola çıkarak hareket eden üniversite ve Kosgeb işbirliği ile yerli lens solüsyonu üretimi yapılmaya başlandı.
Kimya ve ilaç sanayisinde yapılan çalışmaların devlet tarafından destek göreceğini belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından başlatılan Teknoloji odaklı sanayi hamlesi programı doğrultusunda bunun gibi dış ticaret açığını kapatacak pek çok projeye destek sağlayacaklarını belirttiler. Proje kapsamında özellikle Türkiye’de üretilmeyen ürün ve ilaçlarla ilgili projeler konusuna çok daha fazla önem vererek, gelişimi ve Ar-Ge çalışmalarına firmaların ağırlık vermelerini belirten Bakanlık bu konuda çalışma yapan firmalara desteklerini sunacaklarını önemle belirtmiştir.
Yerli Lens Solüsyonu Çalışmaları
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından başlatılan Teknoloji odaklı sanayi hamlesi programı kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde Ankara’da yüksek teknoloji inovasyon ve sterilizasyon uygulamaları yaptıkları tesislerinde yerli lens solüsyonu üreten Jeomed firması ilk kurulduğu yıllarda sağlık ürünlerini ithal ettiklerini belirtti.
Zaman ilerledikçe üretime ağırlık veren firma zamanla kendi üretim tesislerini kurarak çalışmalar başlamışlar. Jeomed yönetim kurulu başkanı Polat ülkemizin jeotermal kaynaklarından yola çıkarak ürünlerinde jeotermal suları kullandıklarını belirttiler.
Ülkemizde büyük bir ekonomik açık oluşturan ve önceden ithal edilen lens solüsyonu artık yerli lens solüsyonu olarak 1 yılda 6 milyon kutu lens solüsyonu üretmeyi hedeflediklerini belirttiler.
YORUMLAR | Aşağıdaki alandan üye olmadan da yorum yapabilirsiniz |
0 comment