STAKİNG NEDİR?
STAKİNG NEDİR?
staking birçok kişinin merak ettiği bir konudur? peki nedir?

staking nedir?

Staking Nedir?

Staking nedir sorusu kripto paralar ile işlem yapanların araştırdığı bir konudur. Staking, kripto para birimlerindeki ağlar için aktif bir doğrulama sistemi özelinde satın alım ve ayırmayı içerir. Bu süreçte kullanıcı belirli miktarda jeton alıp satar ve ayırım yapar. Kullanıcı, yalnızca bu paraları elinde tutarak ilgili ağın gücenlik sisteminde önemli bir parça haline gelmektedir. 

Stake geliri, sahibine ödenen faiz şeklinde sunulmaktadır. Oranlar ise arz ve talep dinamikleri dahil olmak üzere, farklı etkenlere bağlı olarak bir ağdan diğerine değişiklik göstermektedir. Proof of Stake (Hisse İspatı) tabanlı ağların sayısının artışı sürdükçe, kripto para piyasasında yeni alternatifler söz konusu olmuştur. Örneğin, stake havuzları, stake sağlayıcıları ve soğuk staking şeklindeki özellikler bu piyasa özelinde yeni kanallar açmıştır.

Staking Nasıl Çalışır?

Staking nasıl çalışır hakkındaki sorular kripto para ile ilgili araştırmalar yapan insanların sordukları diğer bir sorudur. Staking süreci, ilgili ağda belirli ölçüde token satın alarak başlamaktadır. Stake işleminin yalnızca Proof of Stake (Hisse İspatı) protokolünü destekleyen bir ağda yapılabileceğini akılda tutmak gerekir. Satın alma işlemi tamamlandıktan sonra, kullanıcının artık her bir ağın geliştiricileri tarafından belirtilen prosedürü izleyerek varlıkları kilitlemesi çok önemlidir. 

Neredeyse her durumda, kullanıcının cüzdanın talimatları izlenerek birkaç dakika içinde bir stake işlemi gerçekleştirilebilir. Diğer taraftan kripto para borsaları, stake havuzları vs. gibi özellikler sunarak tokenlerin staking sürecini daha basit hale getirir. Bunlar, belirli bir zamanda belirli bir noktada stake edilen coin sayısını artırarak belirli bir ağın jetonlarını stake etmekten elde edilen tazminatı artırmayı amaçlamaktadır. Pek çok durumda, stake edilen coin sayısıyla belirli bir düğümü doğrulamak için gerekli işlem sayısı doğru orantılıdır.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları