okunma
Bankacılıkta Dijital Devrim: Yapay Zeka Nedir? Yapay Zeka Örnekleri
Bankacılıkta dijital devrim dönemine girilmesine oldukça az bir zaman kaldı gibi görünüyor. Çağımızda artık pek çok bankanın reklamlarında gördüğümüz yapay zekâlar kullanım alanlarını genişletmeye başladı.
Yapay zekâ ne demektir diye tanımlayacak olursak, insan zekâsının yapabildiği beceriler arasında olan algılama, analiz etme, sorun çözme, düşünme, öğrenme, karar verme ve çıkarım yapma gibi bir takım işlevleri sergileyen işletim sistemleri olarak tanımlayabiliriz.
Bankacılıkta yapay zekâ kullanımı iki çeşit bilgiyi kullanır. Bunlar veri ve bulut teknolojileridir. Bankacılıkta veri toplama ve analiz etme uygulaması bir arada kullanılarak müşterilere sunulan hizmet kişiselleşebilir. Yapay zeka nedir?
Günümüzde mobil bankacılık sayesinde milyonlarca müşteri bankacılık işlemlerini oldukça hızlı bir şekilde yapmaktadır. Anında havale gönderebilir, para yatırabilir ve fatura ödeyebilir. Yapay zekâ teknolojisi ise bu tür işlemlere en yakın sürede ulaşarak halleden dijital sistemlerdir.
Dijital Bankacılık İşlemleri İle Bankaya Gitmeye Gerek Yok
Teknolojisinin en güzel nimetlerinden biri oturduğunuz yerden bütün işlemlerinizi rahatça çözebilmektir. Artık çoğu kişi fatura ödemek için uzun kuyruklarda beklemiyor. Çünkü bunun için evden çıkmadan yapabileceği pek çok seçeneği var.
Örneğin;
• Kişi dilerse bankasına faturaları için ödeme talimatı verebilir.
• İnternet bankacılığı kullanarak hesabından manüel olarak ta ödemem yapabilir.
• Son olarak sadece evden değil dışarıda olduğunda dahi mobil bankacılık uygulamasını kullanarak tüm faturalarını parmakları ile dokunarak ödeyebilir.
Sadece fatura ödemek için değil, kredi taklidi yatırmak, kredi kartı borcu ödemek ya da aidat yatırmak gibi işlemleri de bu kanallar aracılığı ile yapabilir.
YORUMLAR | Aşağıdaki alandan üye olmadan da yorum yapabilirsiniz |
0 comment