ETH 2 ile eth 2 arasındaki farklar
ETH 2 ile eth 2  arasındaki farklar
ETH 2.0 FARKI NEDİR? (DEĞİŞİKLİKLER) ETH 2.0 CHANGES

eth2.0 ile eth arasındaki farklar

Eth ile Eth 2.0 arasındaki farklar

Eth ile Eth 2.0 arasındaki farklar Ethereum coinini takip eden insanların araştırdıkları bir konudur. Bu kripto paranın güncellemeyle beraber hangi yenilikleri içerdiği pek çok insan tarafından merak edilmektedir. Söz konusu güncellemeyle beraber yetkili geliştiriciler, Eth üreticilerinin ve kullanıcıların işlemlerini daha kolay hale getirmeyi hedeflemektedir. Bunun yanı sıra alım satım sürecini öncekinden adil bir hale getirmek de amaçlananlar arasındadır. 

Ethereum’un ilk sürümünün sisteminde Emek İspatı (Proof of Work) isimli bir algoritma kullanılmaktadır. Fakat Eth 2.0 ile bu sistem Hisse İspatı (Proof of Stake) isimli, ilkine göre daha esnek bir algoritma ile değiştirildi. Söz konusu güncelleme ile beraber madencilerin çözmekte zorluk yaşadıkları matematik problemleri akabinde token oluşturmaları da beklenmeyecek. Nispeten daha kolay bir olarak, kullanıcıların Eth’in bir bölümünü sisteme kitleyerek bu hisse oranında Eth’den gelir elde etmesi hedeflendi.

Eth ve Eth 2.0 kullanıcılara neler sunar?

Eth ile Eth 2.0 kullanıcılara neler sunar sorusu kripto para piyasasında işlem yapanların insanların öğrenmek istedikleri bir konudur. Ethereum’un ilk ve ikinci sürümü olan 2.0’ın neler içerdiği oldukça fazla merak edilmektedir. Eth’nin ilk sürümü bilindiği gibi Proof of Work temelinde hizmet sağlıyordu. Güncelleme ile birlikte öncelikli olarak bu sistem değiştirildi. Bunun yanı sıra işlemlerin güvenilirliğini ve adil olmasını sağlamak için yoğun güvenlik bariyerleri devreye sokuldu. 

Bitcoin ile beraber dünyanın en popüler kripto paralarından olan Etherum bu anlamda her geçen daha fazla insan tarafından kullanılmaktadır. İlk sürümün sağlam sisteminin üzerine, uzun yıllardır üzerinde çalışılan bir güncelleme getiren yetkililer piyasada var olmaya devam etmek istemektedir. Piyasada güçlü bir yer edinmek için de isabetli güncellemeler yapmak oldukça önemlidir.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları